El Jesús i la Yasmín són dos dels participants del projecte Cuines del món. Està format per 15 persones d'entre 17 i 60 anys en risc d'exclusió social i durant els propers tres mesos aprendran tot el que cal saber per ser un bon auxiliar de cuina. Jesús i Yasmín participants Cuines del món “Hem aprés diverses coses sobre el manteniment dels aliments, els bacteris que poden entrar. Els talls, estem aprenent a confiaren nosaltres tipus que no hagi de provar-ho tot la professora. Estem fent molts plats, ara per ara estem fent cuina espanyola gairebé tota. Tot allò relacionat amb la cuina, la veritat ha estat molt interessant” El curs també inclou 20 hores pràctiques que es desenvoluparan als bars i restaurants del Poble-sec. Enric Miravitllas Barcelona Activa “Acabarem la formació abans de Setmana Santa, esperem tenir la gent preparada abans no comenci la temporada alta i a partir d'aquí esperar que alguns bars i restaurants contractin aquestes persones un cop acabin i hagin testejat que funcionen a través de les pràctiques.” A més, quan acabin la formació teòrica, els alumnes també tindran la possibilitat de fer l'examen per obtenir el certificat de manipulació d'aliments.

La col·laboració entre la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, el districte de Sants-Montjuïc, Barcelona Activa i la Cooperativa Impulsem ha transformat el projecte Cuines del món i l’ha convertit en un curs d’auxiliar de cuina per a persones en risc d’exclusió social. 

Hi participen 15 alumnes d’entre 17 i 60 anys en situació d’atur i principalment del barri del Poble-sec. El curs consta de 100 hores, en les quals una professional ensenya com és el procés de preelaboració dels aliments, com preparar algunes receptes i quines mesures de seguretat i higiene cal prendre a l’hora de manipular els aliments.

Pràctiques al Poble-sec

Els bars i restaurants també participaran en el projecte. Durant la setmana del 12 al 16 de març, els alumnes faran pràctiques i d’aquesta manera ampliaran les possibilitats de trobar feina. “Acabarem la formació abans de Setmana Santa. Esperem tenir la gent preparada abans no comenci la temporada alta i a partir d’aquí esperar que alguns bars i restaurants contractin aquestes persones un cop acabin i hagin vist que funcionen a través de les pràctiques”, assegura Enric Miravitllas, director operatiu de Desenvolupament de Proximitat de Barcelona Activa.