Una trentena de persones, convocades pel Sindicat de Barri del Poble Sec (SdB), han irromput aquest dimecres a la tarda a les oficines de Vauras Investment, a l’avinguda Diagonal. És el fons d’inversió propietari d’un edifici del carrer de Lleida, 38, que fa un any i mig va ser ocupat per 13 persones que viuen en sis pisos.

Aquesta acció busca forçar una negociació entre els ocupants de l’immoble, conegut com a Bloc Llavors, i la propietat de l’edifici, que, segons l’entitat veïnal, ha previst desallotjar-los el proper 7 de gener sense haver-ne parlat abans amb els afectats.

Dos agents dels Mossos d’Esquadra han desallotjat el grup de les oficines, sense incidents, tot i que sense haver aconseguit reunir-se amb els responsables del fons inversor.

Un edifici d’habitatges protegits

Segons informa el SdB, l’edifici conegut com el Bloc Llavors és un immoble d’habitatges protegits (VPO) en què, majoritàriament, han viscut famílies de lloguer amb contractes de renda antiga. Fa uns mesos que l’immoble el va adquirir Vauras Investment, un fons de capital finès que, segons el sindicat, vol transformar-lo en habitatges de luxe i d’ús turístic. No és la primera vegada que aquest sindicat duu a terme una acció de pressió per forçar un gran tenidor de pisos a negociar amb llogaters o veïns una solució pactada a conflictes d’habitatge.