De portes cap a dins queda acabar de vestir les 52 parades de producte fresc -que obriran de dilluns a dissabte entre les 8 i les 20 h- i el centenar de parades dels encants. A l’exterior ja estan pràcticament enllestides les marquesines del Mercat Dominical del Llibre i resta urbanitzar els entorns i les quatre places d’ús públic que s’obriran a les quatre cantonades del mercat.

Nerviosisme entre els comerciants

Maria Masclans

, presidenta del mercat del fresc, ha admès que estan animats però a la vegada nerviosos. “Tenim incertesa de què passarà el primer dia. Vindrà gaire gent? Què diran els clients? Els agradarà? Aquest és el nostre neguit”, ha dit Masclans. També s’ha referit al nerviosisme que es respira Joan Mestre, president dels Encants de Sant Antoni: “És un regal i una meravella de mercat. Tenim molta il·lusió però alhora estem nerviosos. Sant Antoni es convertirà en un referent”. Joan Mateu, president del Mercat Dominical de Sant Antoni, ha fet bandera de tenir “el mercat del llibre més gran d’Europa”.

El regidor de Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha assegurat que el mercat obrirà en un context de dinamisme i il·lusió. Colom ha afirmat:“Serà el mercat més modern de la ciutat, estarà més ordenat que com ho estava en el passat i lluirà més”.

Façana del Mercat de Sant Antoni, en obres

La rehabilitació del Mercat de Sant Antoni ha estat una obra faraònica. El de Sant Antoni és el mercat més gran de Barcelona, perquè està constituït per tres mercats diferents: el mercat del fresc, el dels encants i el dominical: més de 12.000 metres quadrats i una superfície comercial superior als 5.000 metres quadrats.

Mercat Sant Antoni interior obres

L’interior s’ha modernitzat completament. Els comerços dels encants s’integren en l’edifici resseguint el perímetre del mercat i ja no hauran de muntar-se i desmuntar-se cada dia. Tot i això, hi ha un centenar de parades que continuaran situades a l’exterior, a les noves marquesines del carrer de Tamarit. Els paradistes dels encants obriran els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes. Per atreure més públic durant els primers 15 dies del mercat en marxa aquests establiments tindran obert de dilluns a dissabte.

Parada del Mercat de Sant Antoni, en obres

El dominical, després de tots aquests anys a la carpa provisional de Comte d’Urgell, s’ubicarà en quatre línies de marquesines a cadascuna de les quatre façanes del mercat. Els venedors ja saben quines parades ocuparan.

Dissabte, 19 de maig, al migdia la carpa provisional del Mercat de Sant Antoni tancarà per sempre al públic. El mateix dia a la tarda els botiguers començaran el trasllat que acabarà el dimarts 22 de maig. 

El fossat medieval, recuperat

Els visitants i els clients del mercat tindran la possibilitat de travessar per sota terra el mercat des dels carrers del Comte d’Urgell i Manso. Al vestíbul de la planta -1 s’ha creat un nou carrer soterrat que té com a principal atractiu una muralla recuperada del segle XVII. Aquest espai estarà connectat amb el mercat, donarà accés al supermercat i servirà per arribar -a través de rampes mecàniques- a l’aparcament.

Mercat Sant Antoni muralla

80 milions d’euros d’inversió

Segons el regidor, Agustí Colom, finalment l’obra del mercat i la transformació de les parades haurà costat 80 milions d’euros. A banda, s’han invertit 3,5 milions d’euros per urbanitzar els entorns amb la construcció de la supercruïlla. A totes aquestes xifres s’hi ha de sumar la inversió individual que ha fet cada paradista, que té un cost de 1.500 euros per m2, i també el pressupost de la botiga.

“El Mercat de Sant Antoni és un mercat de barri”

També ha parlat de la recta final de les obres del Mercat de Sant Antoni Màxim López, gerent de l’Institut Municipal de Mercats al programa ‘bàsics’. López ha assegurat que l’oferta del mercat estarà enfocada, principalment al barri.

Comparteix a: