La cafeteria Bracafé del carrer de Casp, número 2 abaixarà definitivament la persiana el proper 31 d’agost. L’establiment deixarà de servir cafès després de fer-ho durant 87 anys, ja que es va inaugurar l’abril del 1931. Els propietaris del cafè han rebut un burofax en què se’ls notifica el tancament per construir-hi una porta d’accés al pàrquing de l’edifici de Catalana Occident.

L’edifici està afectat per la reforma de la finca històrica de l’asseguradora Catalana Occident, la Casa Pascual i Pons, dissenyada per l’arquitecte Enric Sagnier. Ara l’empresa rehabilita l’edifici amb 30 milions d’euros per instal·lar-hi la seu central de les oficines. La intenció és construir-hi un aparcament de cinc plantes —quatre de subterrànies— i l’accés a aquest nou garatge serà on hi ha el bar actual.

Es tracta d’un cafè històric molt freqüentat per treballadors de Ràdio Barcelona i molt proper a altres punts emblemàtics de la ciutat com el Teatre Tívoli. Aquest dimecres ja era visible a la porta del Bracafé un paper en què s’anuncia el comiat imminent.