És un establiment emblemàtic, antic i catalogat. El London Bar té més de 100 anys i acumula molta història entre les seves parets. Era un dels punts de referència d’artistes de circ, sobretot després de la Guerra Civil. Un dels artistes que hi van passar és el pare l’actual propietari. “El meu pare freqüentava el London Bar i aquí li va sortir una feina, gràcies a això existim nosaltres”, explica Carlos Raluy, que també és el director del Circ Històric Raluy.

Després d’una època daurada el local va tancar el 2016 per la mort de la seva propietària, Eli Bertran, que no tenia descendència. Per garantir la continuïtat del negoci el va deixar en herència a qui sabia que el mantindria. I així ha estat, Carlos Raluy reobre el London Bar. N’ha reformat les instal·lacions tot mantenint-ne l’essència circense i l’aspecte modernista. “El podria haver venut, però d’alguna manera hauria traït l’Eli i això no ho faré mai”, declara Raluy.

Nova etapa del London Bar

La inauguració serà dijous, 17 de maig, entre les 20 h i les 22 h. Serà l’inici d’una nova etapa. Pel que fa a l’oferta gastronòmica, s’ha renovat i se serviran tapes fredes amb productes del país, com anxoves, olives, embotits i formatges. També s’ha creat una carta de còctels especialment per a l’ocasió. Es faran actuacions musicals al local. Més endavant està previst que el London Bar pugui ampliar les instal·lacions i aculli espectacles de diversos formats.