Una trentena de persones ha ocupat l’oficina de Finques Víctor, al carrer de Joaquín Costa, al Raval aquest divendres. Ho han fet per protestar contra l’ordre de desnonament que han rebut l’Anwar i la seva família, veïns del número 16 de carrer de l’Aurora.

L’acció, organitzada pel sindicat d’habitatge del Raval, s’ha concentrat dins la immobiliària durant dues hores amb l’objectiu de negociar un lloguer social per a la família. La protesta s’ha acabat amb l’arribada dels Mossos d’Esquadra. Els manifestants no han volgut ser identificats i han abandonat la mobilització.

El cas d’aquesta família és peculiar. L’Anwar és l’únic membre que treballa, té un sou de 720 € mensuals i viu amb la seva dona i fills. Fins ara, pagava prop de 500 € pel pis, i quan se li va acabar el lloguer, la propietat va accedir a renovar-lo per tres anys més amb un increment lleu, segons el Sindicat d’Habitatge del Raval. Ara, però, la propietat s’ha fet enrere i al desembre va fer arribar un burofax a la família per advertir-la que havia d’abandonar l’immoble. D’entrada, aquesta ordre de desnonament es va paralitzar perquè en l’habitatge hi ha menors d’edat, però el termini de pròrroga s’ha esgotat aquest divendres.

L'Anwar i membres del Sindicat d'Habitatge del Raval.
L’Anwar i membres del Sindicat d’Habitatge del Raval.

La família està apuntada a la Mesa d’Emergència, però té una llista d’espera d’any i mig. A més, la propietat assegura que no es tracta d’una família vulnerable perquè té pisos llogats. És per això que consideren que no es quedaria al carrer i és el motiu pel qual han tornat a emetre l’ordre de desnonament. Tot i això, l’Anwar diu que aquestes afirmacions no són certes.