Un conegut activista ha irromput al debat per tractar les polítiques d’habitatge organitzat per diverses entitats socials i la PAH amb els candidats a l’alcaldia de Barcelona, exceptuant Manuel Valls i Josep Bou. Es tracta de l’activista Lagarder, que ha interromput la conversa per retreure la política dels ajuntaments envers les persones sense sostre. L’activista ha acabat reduït i expulsat de la sala per la força.

Alguns testimonis, com el número dos de la llista de la CUP a Barcelona, Jordi Magrinyà, han compartit el moment per criticar l’actuació d’alguns candidats que participaven al debat. El candidat al Consell de Districte de Nou Barris per la CUP, Francisco Garrobo, ha explicat que la Guàrdia Urbana de paisà “s’ha excedit mil pobles amb ell” i que, ha afegit, “ha acabat amb la boca sagnant”.

El mateix activista Lagarder ha denunciat a través de les xarxes que ha rebut “un cop de puny amb un objecte contundent en ple dia i davant dels alcaldables de Barcelona”. Lagarder ha penjat una foto i un vídeo on se’l veu amb sang a la boca. Fonts de la Guàrdia Urbana, però, afirmen que quan l’home ha accedit a dins de la sala on s’ha fet el debat ja duia sang al llavi. Les mateixes fonts apunten que l’activista ha xocat amb algun element del mobiliari quan ha entrat a la sala.

Colau: “s’han de buscar mecanismes per ajudar persones en situació de dificultat”

Ada Colau, per la seva banda, ha dit que no és al primera vegada que es troba amb una situació així però que, tot i això, no s’hi acostumarà mai. A més, ha afegit que s’han de “buscar mecanismes per ajudar persones en situació de dificultat”.