Vuit comerços que pertanyen al barri de Navas s’han associat a la Sagrera Activa Associació de Comerciants, la SAAC. A petició del districte de Sant Andreu, aquesta entitat comercial ha anat porta per porta visitant els establiments i serveis de Navas per explicar-los els beneficis i avantatges d’estar units.

La unió fa la força segons la SAAC

Segons el president de la SAAC, Enric Gil, Navas és un barri on el comerç té camí associatiu per recórrer. Al barri de Navas hi ha 400 locals de diferents menes i, d’aquests, uns 290 tenen activitat comercial. A la llarga, segons la SAAC, és que “entre ells puguin crear sinergies i en un futur puguin formar la seva pròpia associació amb un bon teixit comercial”. Per això, diu Enric Gil que també és necessari l’ajut i l’empenta del districte de Sant Andreu per ajudar-los a tirar endavant la unió de botiguers i vetllar perquè no es creï cap gran superfície al barri.

Els beneficis d’estar associat

Els comerços han vist aquesta iniciativa com una oportunitat per donar-se a conèixer. La SAAC farà un mapa de la zona en el qual s’ubicaran els nous establiments adherits entre els quals hi ha la pizzeria Il Capriccio Napoletano. La seva gerent, l’Ester Nogales, diu que fins al moment no coneixia els comerciants que té al voltant i aquesta diu que és una bona manera de publicitar-se. En Joan Pérez, gerent de Sano Barcelona El Clot, es va associar al setembre i creu que és important apostar pel comerç de proximitat i reactivar la zona comercial del barri. Les vuit botigues de Navas adherides a la SAAC ja estan assenyalades amb una etiqueta amb el logo de l’entitat comercial a la porta.

Properes activitats de promoció del comerç

Després d’haver celebrat la castanyada, la SAAC té previst diverses activitats que es faran tant a Navas com a la Sagrera. Pels volts de Nadal hi haurà un sorteig de paneres de Nadal amb les aportacions dels associats, organitzaran un Tió de Nadal itinerant, un patge reial visitarà els comerços i se celebrarà la tradicional cavalcada de Reis. A més, ja és a la venda la loteria de Nadal de l’entitat.

La SAAC es va fent gran

Des de fa uns cinc anys si fa no fa la Sagrera Activa Associació de Comerciants ha agafat nova embranzida. Després d’uns anys en els quals els comerços van suportar les diferents obres del territori, ara la SAAC aglutina un centenar de comerços associats.