El nou espai verd de Sant Genís dels Agudells començarà a ser una realitat a partir del mes de setembre. Aleshores, començaran els treballs per convertir el descampat que hi ha actualment al carrer de Tir en una àrea verda. L’actuació ha de servir per millorar la mobilitat i l’accessibilitat de la zona. Els veïns veuen amb bons ulls l’actuació, però la consideren insuficient. Asseguren que no s’han tingut en compte algunes de les seves demandes.

Espai verd de Sant Genís dels Agudells

2.700 metres quadrats a tocar del camp de futbol de Sant Genís

L’espai ubicat entre els carrers del Tir i de Judea presentarà un aspecte diferent el març del 2019. És quan han de finalitzar les obres del projecte per a aquest punt del barri, a tocar del camp de futbol de Sant Genís, inaugurat l’any passat.

Els treballs disposen d’un pressupost de 850.000 euros provinents del Pla de barris. En aquesta àrea es plantarà nova vegetació, es renovarà el mobiliari urbà i l’enllumenat i s’eliminaran les barreres arquitectòniques.

Els veïns proposen millorar l’accessibilitat

L’Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells feia uns 10 anys que reclamava l’actuació. En general, estan satisfets amb el projecte, però el consideren insuficient. Creuen que es podria millorar perquè no s’hi ha inclòs una de les seves demandes: una rampa per afavorir l’accés de les persones amb problemes de mobilitat al camp de futbol.

Actualment, la manera més directa per arribar al camp de futbol de Sant Genís és pujar unes escales que no estan adaptades. Si no, l’alternativa per arribar-hi des del passeig de la Vall d’Hebron, on hi ha les estacions de metro i les parades d’autobús, és fer una volta d’uns 500 metres. S’ha de passar per darrere de l’antic Patronat Ribas, Institut Vall d’Hebron actual, amb una pujada considerable.