Els veïns fa temps que reivindiquen la reforma d’un dels carrers principals del districte d’Horta-Guinardó. Segons Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, l’indret ha perdut el sentit de rambla i cal recuperar-ne el concepte autèntic. Per activar-ne la remodelació, el Govern municipal ha impulsat un concurs de projectes que es podran presentar fins al 30 de juliol. La superfície d’actuació comprèn 72.470 metres quadrats.

La intenció és fer d’aquesta rambla una via molt més connectada i cívica. Per això, les propostes hauran de millorar aspectes com els accessos a l’espai central i eliminar escales, tanques i desnivells. També es busca reduir l’impacte de la contaminació acústica i atmosfèrica, ja que actualment el trànsit motoritzat hi és molt present. A la nova rambla s’hi haurien de poder fer més activitats veïnals i estables, com actes esportius.

Tot i això, el consistori especifica que els projectes “hauran de millorar la urbanització sense grans modificacions de les infraestructures existents”. El pressupost de licitació del concurs és de 157.210 euros (IVA exclòs). A l’octubre es coneixeran els finalistes que passaran a la segona fase del concurs i abans de finals d’any es coneixerà el guanyador. Aquest s’encarregarà de l’avantprojecte i optarà a la redacció del projecte executiu.