El nou Mercat del Bon Pastor obrirà portes aquest dijous en un espai de 9.340 metres quadrats. Situat al carrer de Sant Adrià, 154, el nou equipament tindrà capacitat per a 12 botigues i un supermercat distribuïts en planta baixa, altell i dues plantes soterrànies. L’edifici incorpora elements per afavorir el màxim aprofitament energètic i la sostenibilitat.

Segons informa l’Ajuntament, l’edifici busca principalment ser funcional tant per als treballadors com per als clients. L’estructura, l’aïllament i la protecció solar busquen l’estalvi energètic i utilitzar el màxim de llum natural. A més, disposa d’una instal·lació aerotèrmica per a l’aigua calenta i la climatització i plaques solars fotovoltàiques de producció d’electricitat per a ús propi de l’edifici.

Ampliació de l’horari d’obertura

El nou Mercat del Bon Pastor s’engega amb 10 paradistes malgrat haver-hi espai per a una dotzena. Segons el president d’aquests, Joan Galí, son menys dels que es pensaven. “Fa una mica de por perquè les despeses s’han de repartir entre els que hi som, però esperem treballar molt i tirar endavant”, confia en Joan Galí. De fet, per atreure més clients i arribar als joves, l’establiment amplia l’horari d’obertura. A partir d’ara, a més d’obrir al matí de dilluns a dissabte, també ho faran de dimarts a divendres a la tarda.

 

10 anys en un mercat provisional

Els paradistes s’han traslladat aquest dimecres a les noves instal·lacions des de la carpa provisional, que funcionava des del 2009 amb 19 negocis, al número 168 del mateix carrer de Sant Adrià. El nou mercat arriba 10 anys després que se n’enderroqués l’antic i amb algun canvi. La licitació de les obres de l’equipament, el 2016, van descartar la construcció del centenar d’habitatges dotacionals per a gent gran previstos originàriament a les plantes superiors. A més, els comerciants havien alertat que la demora dels treballs els feia perdre clients. El nou mercat s’inaugurarà amb una festa el proper 16 de novembre.

L’Ajuntament ha invertit aquest any més d’11 milions d’euros en la remodelació i millora de 30 dels 43 mercats municipals.