La incidència de la vaga general d’aquest divendres ha estat desigual en el comerç de Barcelona. Segons la Fundació Barcelona Comerç, el 49 %, gairebé la meitat de les botigues de la ciutat, no han aixecat la persiana.

A l’Eix Comercial de Sant Antoni Comerç, el 90 % de les botigues no han obert. Al mercat, la meitat de les parades d’alimentació no han aixecat la persiana i el 75 % de les dels Encants tampoc ho han fet. Als Eixos de Poblenou, Sant Andreu, Poble Sec i Sagrada Família, el percentatge de botigues que no han obert se situa al voltant del 80% i en un 70% en el cas dels eixos Sant-Les Corts i Creu Coberta.

A Horta, un 47% de les botigues estan tancades i a l’Eix del Clot, el 50% no ha obert avui. Als eixos de La Marina i Raval, ha tancat el 30% del comerç. Als Eixos Comercials més allunyats del centre com Sant Matí, Sarrià, Sant Gervasi o Nou Barris la incidència de la vaga aquest matí ha estat poc significativa.

Al centre, botigues obertes però pocs clients

Molts dels comerços del centre de la ciutat han obert aquest divendres amb normalitat, però s’han vist pocs consumidors passejant o entrant a les botigues. És el cas de l’avinguda del Portal de l’Àngel, on s’ha pogut observar una imatge poc habitual: un passeig quasi fantasmagòric amb molta poca gent al carrer. Per exemple, a la sabateria Scala Dei han tingut tan pocs clients que han decidit tancar les portes passades les 11 h. En el cas del McDonald’s de Pelai, van tancant i obrint el restaurant en funció de la proximitat del pas de les manifestacions, i el mític Cafe Zurich de la plaça de Catalunya no ha obert al públic.

cafe zurich tancat vaga sentència procés

Passa el mateix a la rambla de Catalunya, amb la majoria d’establiments oberts, però pràcticament sense públic.

També al Centre Comercial Glòries les botigues estan obertes i, en aquest cas hi ha compradors, però menys del que és habitual.

comerc glòries vaga sentència