Oficina Treball tancada

ACN Barcelona – El Govern posa en marxa un paquet de mesures per ajudar els treballadors amb contracte fix discontinu que es trobin en ERTO. A partir d’aquest dilluns 5 de juliol i fins el 15 de juliol, les persones que es trobin en aquesta situació podran sol·licitar ajudes d’entre 600 i 700 euros en un pagament únic. La línia que el Govern ha destinat a aquestes ajudes està dotada amb 60 milions d’euros, segons informa Empresa i Treball en un comunicat.

Qui pot optar a aquests ajuts?

Als ajuts hi podran optar les persones residents a Catalunya afectades per un ERTO entre l’1 de gener i el 31 de maig d’enguany o que hagin estat beneficiàries de la prestació extraordinària per ser fixes discontínues com a mínim un dia del mes de maig del 2021.

Per accedir als ajuts només caldrà inscriure’s al web del SOC i per fer aquest tràmit, no serà necessària la signatura electrònica. L’ordre d’inscripció no determinarà la preferència en l’atorgament de l’ajut, que serà de 600 euros si s’ha estat fins a 90 dies en ERTO i de 700 euros si en són més. L’objectiu és complementar la pèrdua de poder adquisitiu dels afectats per un ERTO com a conseqüència de la covid. I especialment dels treballadors fixos discontinus, que habitualment es dediquen a activitats puntuals en el sector dels serveis.