certificat covid UE

La xifra de descàrregues del certificat digital UE covid a Catalunya va en augment i ja arriba als 1,4 milions. En concret s’han descarregat 1.394.376 de certificats digitals UE covid, entre 1.353.780 certificats de vacunació i 37.421 certificats de recuperació.

El certificat digital UE covid no és obligatori per viatjar i només acredita una situació en un moment determinat; la seva validesa no se sosté en el temps, i cada país pot determinar els requisits que consideri.

Tres modalitats de certificat digital UE covid

El certificat en si considera tres circumstàncies diferents:

  • Certificat de recuperació: per a aquelles persones que han passat la covid-19 amb una prova diagnòstica PCR positiva al sistema de salut de Catalunya des de fa un mínim d’11 dies i un màxim de 180 dies.
  • Certificat de vacunació: per a qui tingui la pauta completa de les vacunes contra la covid aprovades per la Unió Europea: Pfizer, Moderna, Janssen i AstraZeneca.
  • Certificat de prova diagnòstica de covid: Aquest certificat es pot obtenir amb un resultat negatiu d’un test d’antígens ràpid (TAR) de fa menys de 48 h, i amb una PCR negativa en les últimes 72 h.