Nissan ha anunciat aquest dimarts la proposta d’acomiadar 600 treballadors de la planta de la Zona Franca. L’automobilística preveu fer-ho a còpia de prejubilacions, baixes voluntàries i d’altres d’incentivades, amb l’objectiu d’evitar un ERO.

Aquest anunci arriba mesos després que la plantilla mostrés preocupació per la decisió de la marca japonesa de deixar de fabricar, aquest estiu, dos models de vehicles a Barcelona: la furgoneta NV-200 i el turisme Pulsar.

El president de Nissan a Europa, Gianluca de Ficchy, ha destacat la “qualitat” dels productes fabricats a Catalunya. En una roda de premsa celebrada a les instal·lacions de la Zona Franca, però, ha afegit que “volem seguir invertint en aquesta planta, però la planta ha de ser el més competitiva possible“, ha insistit.

Per la seva banda, els treballadors han anunciat que aquest dimecres explicaran, públicament, la seva posició respecte d’aquest anunci de l’automobilística nipona.

Inversió de 70 milions

Tot i que la proposta de prescindir de 600 treballadors s’haurà de negociar amb els representants sindicals, Nissan ha anunciat una inversió de 70 milions d’euros en una nova planta de pintura, una demanda històrica de la plantilla, amb la qual l’empresa buscarà guanyar en “competitivitat”.