El comerç tradicional de la Creu Coberta i Sants viu una manca de relleu generacional. Casa Batllori n’és un exemple. La terrisseria va obrir portes el 1793 i l’Andreu és la setena generació que hi està al capdavant. És l’única fàbrica de ceràmica que continua oberta a Barcelona, però, si res no canvia, quan es jubili, el negoci desapareixerà. Casa Batllori encara no té data de tancament, en canvi sí que la tenen altres establiments emblemàtics de la zona com ara la botiga de roba Galera o la cistelleria Siscart, que ja han anunciat que tanquen per jubilació.

Potenciar el comerç tradicional

Des de l’Associació de Comerciants de la Creu Coberta fa temps que denuncien el tancament de botigues i la pèrdua de qualitat i diversitat comercial de l’eix. Per això, el darrer Consell Plenari va aprovar un pla de xoc que fomenti el manteniment de l’activitat en aquells comerços tradicionals que quedin buits.

La mesura ha estat molt ben rebuda per l’entitat que representa els botiguers i espera que no quedi en paper mullat: “Hi ha mocions que a vegades no tenen cap mena de recorregut. En aquest cas i pensant que es tracta d’una mesura amb unanimitat a l’hora d’emprendre accions creiem que hi haurà alguna proposta que satisfaci aquesta demanda que fem des de fa temps”, assegura Albert Torras, cap de comunicació de l’associació.

Altres mesures del pla de xoc

El pla de xoc també contempla incentivar l’arribada d’activitats econòmiques d’alt valor afegit, impulsar la remodelació del Mercat d’Hostafrancs i estudiar la possibilitat de fer de vianants el carrer de la Creu Coberta en el tram comprès entre la plaça d’Espanya i el carrer del Consell de Cent.