Treballadors de Nissan a CCOO

(ACN) Treballadors de Nissan estan preocupats després de l’anunci de l’empresa de deixar de fabricar la furgoneta NV200 de gasolina a l’estiu i mantenir, només, el vehicle elèctric. Així ho han expressat durant una assemblea celebrada a la seu de CCOO. El secretari general del sindicat a Nissan, Miguel Angel Boiza, ha alertat que la situació de la fàbrica és “preocupant” perquè, a més de l’anunci de la furgoneta NV200, les produccions del Pick Up One Tone “sembla que van a la baixa”. Boiza considera que la futura decisió de Nissan sobre la planta de pintura és determinant: diu que s’hauria d’intervenir a mitjà termini per complir la nova legislació. “Si es fa una planta de pintura nova és un senyal clar que s’aposta per aquesta fàbrica. Si no, estarem en problemes seriosos de continuïtat en quatre o cinc anys”, ha alertat.

El sindicat també reclama un pla d’inversions a llarg termini que garanteixi la fàbrica en un futur a mitjà i llarg termini. “L’empresa ens diu que el curt termini està garantit, però el canvi tecnològic d’automoció fa que o hi ha inversions, o tindrem un futur molt fosc“, ha indicat Boiza.

 Miguel Ángel Boiza, de CCOO a Nissan

Segons Boiza, l’empresa ha comunicat als sindicats que treballa “intensament” i que en els pròxims dies hi ha una reunió “molt important” al Japó per garantir “un futur estable”. Tot i això, les properes eleccions sindicals fan que l’empresa s’esperi a tenir negociacions amb profunditat amb els treballadors.

Boiza considera que “a partir del març hi haurà esdeveniments cap a una banda o cap a l’altra”. Mentrestant, ha explicat que l’estat d’ànim dels treballadors, juntament amb la preocupació, és d’esperança. El secretari general de CCOO a Nissan diu que en els últims 15 anys s’han viscut situacions similars i, al final, “cada quatre o cinc anys” estan lluitant pel futur.