El Palau de Congressos de Catalunya acull aquest dimarts la sisena edició del JOBarcelona, el congrés internacional d’ocupació i orientació per a perfils universitaris i postgraus. Un total de 15.000 joves d’entre 25 i 30 anys tindran accés a les empreses de tots els sectors. La fira preveu oferir fins a 2.000 llocs de feina i totes les persones acreditades podran assistir a prop de 100 conferències, tallers i estratègies de selecció impartides per directius de recursos humans de grans multinacionals.

Les entrevistes a cegues i la ludificació: noves tendències

Els assistents a JOBarcelona podran experimentar les darreres tendències dels departaments de Recursos Humans, entre les quals destaca el procés de selecció real a cegues. Consisteix a entrevistar la persona candidata a optar a una feina sense veure-la. L’objectiu, segons David Escartín, consultor júnior de màrqueting d’Atrevia, és destacar les habilitats reals dels candidats obviant-ne característiques com l’aspecte físic, l’edat o el sexe, que “de vegades poden determinar l’elecció d’un candidat”. La multinacional alemanya Lidl oferirà un taller en aquest sentit. L’altra aposta en el marc dels RRHH és la ludificació, basada a aplicar tècniques pròpies dels jocs tradicionals i dels videojocs en entorns no lúdics com el de l’empresa. L’agència tecnològica d’esdeveniments Padcelona organitzarà un taller d’escape room en el marc de la fira.

App oficial de la jornada

Una altra  de les novetats d’enguany és la creació d’una aplicació oficial de la jornada, a través de la qual les persones candidates a optar a un lloc de feina podran accedir a tota la informació referent al Congrés. De la mateixa manera les empreses tindran accés a totes les dades dels participants que hauran introduït prèviament.

Els perfils més demandats

Entre els perfils més demandats pels líders dels equips de recursos humans de les grans empreses, destaquen els sectors d’enginyeria, les ciències aplicades, la tecnologia, l’economia i el dret.