Si el Mobile World Congress hagués tirat endavant, aquests dies, el recinte firal de Gran Via seria un constant anar i venir de gent. Aquest dijous, però, l‘activitat en aquest punt és mínima. Encara no han passat ni 24 hores des de l’anunci oficial de cancel·lació de l’esdeveniment i alguns treballadors ja han començat a desmuntar les estructures que havien col·locat i a recollir material divers. Molts, segons han explicat a betevé, havien vingut des d’altres punts de l’estat i tenien previst tornar a casa un cop enllestit el muntatge. Ara, però, hauran d’allargar l’estada per desmuntar-ho tot. Fins i tot ja s’havien col·locat els cartells a l’entrada del recinte amb consells sanitaris per prevenir el coronavirus.

Altres operaris, en canvi, han continuat treballant aquest dijous per enllestir algunes tasques. Segons expliquen, mentre “ningú no els digui el contrari”, seguiran amb el calendari previst.

Dues setmanes de muntatge

El Mobile World Congress és la fira més important i també la més gran que se celebra a la ciutat. La preparació de l’esdeveniment suposa mesos de feina i el muntatge físic, segons Fira de Barcelona, prop de dues setmanes. Això implica haver de contractar centenars d’operaris (pintors, fusters, lampistes, etc.) que s’encarreguen de deixar-ho tot a punt per a la celebració de l’esdeveniment. Aquest any, però, la feina que han fet fins ara no servirà de res.

Muntatge del MWC a Fira de Barcelona