Turisme de Barcelona, el consorci dedicat a la promoció de la ciutat, ha lamentat la cancel·lació del Mobile World Congress 2020 però defensa que Barcelona està preparada per “absorbir aquest cop”. El president del consell executiu, Eduard Torres, ha explicat que el MWC no representa més del 15 % de l’activitat firal de tot l’any. Per això, confia que els 33 congressos amb més de 1.000 participants previstos per a aquest any redueixin l’impacte de la pèrdua de la cita internacional de telefonia mòbil: “El gruix de les altres fires ens permet ser positius i seguir tirant endavant”.

La institució creu que Barcelona és una “ciutat resilient” que sap “superar adversitats” com la que ha suposat la suspensió del Mobile per l’alarma del coronavirus. D’altra banda, ha agraït la “imatge d’unitat” entre les administracions i el sector privat després de la notícia. D’aquesta manera, l’entitat surt al pas de l’anunci de la GSMA. A més, Torres ha afegit que la institució ja treballa amb 127 candidatures per a congressos a Barcelona fins al 2025.

L’ISE s’estrenarà a Barcelona el 2021

El consorci ja té la vista posada en el futur, amb el MWC 2021 i una altra gran fira que s’estrenarà a Barcelona l’any que ve: l’Integrated Systems Europe (ISE), un congrés internacional referent en el món audiovisual que es farà entre el 2 i el 5 de febrer. Segons Eduard Torres, la cita tindrà 80.000 participants, xifra inferior a l’assistència registrada pel Mobile els últims anys.

El president de Turisme de Barcelona també ha destacat que Barcelona s’ha mantingut entre les cinc ciutats amb més activitat de congressos “durant 19 anys seguits”, juntament amb altres capitals europees com París o Viena. Torres creu que això reflecteix Barcelona com un model “sòlid” de destinació de reunions i negocis.