Al carrer de la Creu Coberta i als de l’entorn hi ha poca diversitat comercial i molts locals tancats. D’aquests, alguns estan ocupats i generen problemes de convivència al veïnat. Aquestes són alguns dels símptomes de la degradació que viu aquest eix comercial, segons la denúncia que fa l’associació de botiguers de la zona. A això s’hi suma que, segons afirmen, també ha augmentat la delinqüència. “No volem que la inseguretat sigui una cosa normal“, diu Lluís Llanas, president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta.

La inseguretat que denuncia l’entitat afecta directament els comerciants, ja que en els darrers mesos també han estat víctimes tant de furts com de robatoris més sofisticats. És el cas de la papereria Bureau Vallé on, a finals de juny, uns lladres van entrar-hi amb el sistema del butron ―fent un forat a l’establiment per accedir-hi―. A més de les destrosses, els van sostreure material informàtic i de telefonia.

Consell de seguretat

Des del Districte Municipal de Sants-Montjuïc responen a la denúncia dels comerciants assegurant que ja s’està treballant per combatre els actes delictius. També han anunciat que es convocarà un consell de seguretat i prevenció en què participaran les entitats del barri. El president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, Lluís Llanas, espera que aquest consell sigui realment efectiu i permeti prendre mesures concretes.

Impuls al comerç

Des del 2018, l’àrea de Creu Coberta està afectada pel Pla d’usos del Triangle de Sants i Hostafrancs i això en limita el tipus d’establiments que es poden instal·lar a la zona. Des de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, si bé veuen amb bons ulls l’establiment del Pla d’usos, també creuen que hauria d’anar acompanyat d’un altre pla d’impuls del comerç per potenciar que s’hi instal·lin establiments de qualitat que aportin diversitat i riquesa comercial al barri.