El Ministeri d’Hisenda ha demanat a la Generalitat que informi sobre les subvencions i factures emeses a un centenar d’empreses des del 2015. També reclama informació sobre pagaments a particulars, tant empresaris com persones vinculades a entitats sobiranistes, com Jordi Cuixart (Òmnium), Jordi Sànchez (ANC) o Neus Lloveras (AMI). Montoro vol les dades abans del 12 de març.

El primer que apareix a la llista del Ministeri d’Hisenda és l’empresari Oriol Solé Castanys, fundador de Cultura 03 i proper a Esquerra Republicana. Tot seguit, el requeriment assenyala una llarga llista d’empreses, des d’editorials fins a mitjans de comunicació com Mediapro, Batabat, el diari ‘Ara’ o Sàpiens, a més d’empreses de tecnologia, ja investigades arran del referèndum de l’1-O, com T-Systems o IBM.

El ministeri vol saber, també, les ajudes i subvencions a entitats i institucions com el Patronat Catalunya-Món, Procés Constituent, Súmate, Òmnium Cultural o la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes. I també a particulars que hi estan vinculats, com l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez; el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, o l’expresidenta de l’AMI, Neus Lloveras. A més de periodistes com Antoni Bassas, Toni Soler, Albert Om, Xavier Bosch o Eduard Voltas, ara conseller delegat de ‘Time Out’.

La petició demana, fins i tot, que es detallin els pagaments fets a través de la Generalitat o l’Institut d’Estudis d’Autogovern de beques, articles i capítols de nombrosos llibres, la majoria sobre temes de política, i que  s’identifiquin “els funcionaris, empleats públics o autoritats” que en són responsables.