Entre el 15 de març i el 8 d’abril tindrà lloc la sisena edició de la Ruta del Bacallà. Hi participen grans establiments i un total de vuit bacallaneries que s’encarreguen de promocionar el bacallà com a producte de consum. Com a novetat aquest any, destaca un concurs de fotografia per guanyar un viatge a Islàndia.

Durant més de tres setmanes, grans establiments i vuit bacallaneries de la ciutat presenten receptes i elaboren menús gastronòmics a partir del producte estrella de la ruta, el bacallà. Aquest any, a més, també hi ha noves fórmules de presentació de plats i menús elaborats que, segons els organitzadors, potencien l’experiència gastronòmica de la ruta.

Una de les novetats més destacades és un concurs que permetrà al guanyador visitar Islàndia -on habita una espècie de bacallà molt cobejada-, i que consisteix a pujar fotografies dels plats elaborats amb bacallà a les xarxes socials. Enguany, la periodista Bibiana Ballbé n’és la Bacallanera Novella, un premi que va néixer fa dues edicions. El guardonat rep el seu pes en bacallà i una classe magistral per saber tractar i cuinar el producte.