Més d’un miler de persones ha trobat feina durant la pandèmia gràcies a la mediació de la Creu Roja, que ha col·laborat amb 548 empreses. En concret, els qui han aconseguit un contracte han estat 1.169 usuaris, el 37 % dels qui han seguit un “itinerari laboral”. Aquest recorregut, que han seguit prop de 3.200 persones, inclou una primera fase de diagnòstic i orientació, la capacitació a través de cursos, la intermediació amb les empreses i l’acompanyament en la inserció.

La majoria són dones (61,5%) i també persones que formen part de col·lectius vulnerables. Segons ha informat l’entitat, han ajudat a inserir-se al món laboral víctimes de violència masclista, demandants d’asil, joves, aturats de llarga durada o persones que abans del coronavirus treballaven en l’economia submergida.

En total, la Creu Roja ha acompanyat un total d’11.670 persones des del mes de març. La xifra inclou tant els que han seguit els anomenats “itineraris laborals” per trobar feina, com els qui han seguit algun curs específic o s’han dirigit a l’entitat per altres qüestions derivades de la pandèmia, com la tramitació d’ERTO, l’atur o altres assessoraments. 

Fira virtual d’ocupació

Per aconseguir més contractes laborals, la Creu Roja ha organitzat aquest divendres al matí una trobada virtual d’ocupació en què han participat una vintena d’empreses i 240 persones que busquen feina. La plataforma els ha permès fer entrevistes en línia.

La plataforma simula una fira presencial mitjançant la realitat virtual. Els usuaris tenen un avatar que els ha permès interactuar amb la resta de participants i acostar-se als estands de les empreses. En els casos en què les entrevistes han arribat a bon port, empresa i aspirant han quedat per fer una trobada en persona.

Fira virtual de la Creu Roja