imatge d'arxiu oficina BBVA

(ACN) El BBVA i el Banc de Sabadell donen per finalitzades les negociacions per fusionar-se. No s’ha arribat a un acord sobre l’equació de bescanvi d’accions, segons ha informat el Sabadell. Les dues entitats ja han notificat a la CNMV la fi de les converses que haurien donat lloc a la segona entitat més gran de l’estat.

Les negociacions per la fusió entre BBVA i Sabadell es van fer públiques el 16 de novembre i en els últims dies s’havien filtrat diverses informacions que apuntaven que l’acord era a prop.

El Sabadell, amb nou pla de negoci pel 2021

El Banc Sabadell es planteja seguir endavant en solitari, després de donar per trencades les negociacions. Per això es proposa desenvolupar un nou pla de negoci que prioritzarà el mercat domèstic, per la qual cosa podria estudiar desprendre’s de TSB, la seva filial britànica. Un nou horitzó estratègic, que es presentarà durant el priper trimestre de 2021.

Amb això vol “incrementar l’eficiència en l’ús del capital i els recursos del grup, augmentant així la rendibilitat i la creació de valor per als accionistes”, segons destaca en una nota de premsa.

oficina tancada Banc Sabadell Barcelona

Fusió descartada

Aquesta fusió hauria generat un grup financer amb més de 950.000 milions d’euros en actius i una mida a Espanya molt similar a la que tindria la unió de CaixaBank i Bankia. Les dues entitats havien decidit que, d’arribar a bon port les negociacions de la fusió, la presidència executiva del futur grup quedaria en mans de Carles Torres, que ja ocupa aquest lloc al BBVA, i la vicepresidència no executiva seria per a Josep Oliu, el president del Sabadell.

Segons la mitjana dels analistes, la fusió de BBVA i Sabadell podria haver generat uns estalvis de costos d’uns 700 milions d’euros a l’any i un benefici comptable per al fons de comerç negatiu d’almenys 7.000 milions d’euroaccions, segons s’ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.