Durant la jornada es disputen diverses proves en categoria infantil i júnior i la competició principal dels 10 quilòmetres en aigües obertes que ressegueix el port en categoria absoluta. Més de 500 nedadors, entre aficionats i professionals, han participat en les proves, tot un èxit que consolida aquesta travessa com una de les cites ineludibles de la natació catalana.

La Travessia al Port de Barcelona s’ha convertit en una de les proves històriques de la natació catalana. Amb noranta-una edicions manté el tarannà popular, tot i que és cita obligada per als nedadors d’aigües obertes d’arreu del món.

A les nou del matí s’han celebrat les competicions en categories infantil i júnior del Campionat de Catalunya i de la Copa d’Espanya. A les 11 en punt, ha estat el torn de les persones amb discapacitat per acabar a dos quarts d’una amb la prova en categoria absoluta, els 10 quilòmetres resseguint el recinte portuari de la ciutat comtal.

La prova ha reunit professionals com Mireia Belmonte o Pol Gil, grans exponents de la natació a casa nostra, però també nedadors experts de fins a 16 nacionalitats diferents. Una cita en què tothom ha volgut donar el millor de si mateix.

La travessa, en la qual també s’ha atorgat el primer Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona d’aigües obertes, ha tingut com a guanyadors de la prova europea el nedador hongarès Kristóf Rasovszky en categoria masculina i la italiana Aurora Ponsele en categoria femenina.