El Mercat de Sants és un dels cinc mercats de la ciutat en què ja s’han instal·lat sensors als accessos per controlar l’aforament al recinte. La mesura, que es va presentar a l’agost, busca minimitzar el risc de contagi per coronavirus a l’equipament i està previst que estigui en marxa a tots els mercats municipals de la ciutat a finals d’octubre.

El control d’aforaments se suma als altres mecanismes de seguretat que ja es fan servir al Mercat de Sants, com són els dispensadors de gel desinfectant o el servei de repartiment a domicili, que es va utilitzar especialment durant les setmanes de confinament.

Control en temps real

Els sensors s’han ubicat a totes les entrades al mercat i estan col·locats al costat d’unes pantalles on s’actualitza el recompte en temps real. En blanc, hi apareixen les persones que hi ha dins el recinte i, en verd, les que encara poden entrar-hi. En cas que se superés l’aforament recomanat, que en el cas de Sants és de 350 persones, la xifra apareixeria en vermell i no podria entrar-hi ningú més.

En Francesc Leyva, expresident del Mercat de Sants i director de l’Aula Gastronòmica, assegura que des que està en marxa el sistema no han hagut de tancar el mercat en cap moment, però sí que en determinats moments com ara divendres o dissabtes al matí han vist com s’acostaven al topall.

Els clients han perdut la por a comprar

Montserrat Figueras, presidenta Mercat de Sants, assegura que amb el desconfinament els clients han perdut la por a anar a comprar. Reconeix que tots els clients es renten les mans amb gel hidroalcohòlic quan entren al recinte i que ells mateixos controlen no estar gaire a prop de la resta de persones quan estan comprant.

Els altres mercats de la ciutat en què s’ha posat en marxa la mateixa mesura són: l’Abaceria Central, Sarrià, els Encants i Sant Antoni.