Els mercats no reben tants usuaris com habitualment, però el rendiment segueix sent alt. Bona part de les comandes que es fan aquests dies són via internet o amb el servei a domicili. La majoria de mercats de la ciutat ja oferien aquestes possibilitats, però representaven un percentatge baix de l’activitat. Ara, amb la situació de confinament que hi ha a causa del coronavirus, aquests serveis han augmentat molt considerablement i són el gruix de les compres de la majoria de parades.

Els mercats ofereixen servei a domicili

Un total de 16 mercats de la ciutat, com el del Ninot, el de la Concepció o el de Santa Caterina, ofereixen servei a domicili sobretot per a la gent gran. Altres mercats que no oferien aquest servei fins ara, com el de Lesseps, l’han incorporat davant la situació de confinament, que, segons la compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, s’allargarà més d’un mes.

També s’intensifica la venda per internet

Altres mercats han ofert els seus productes a través d’un servei de venda per internet. En concret el que ofereix l’empresa Manzaning. L’utilitzen 12 mercats de la ciutat com el de Galvany, el d’Horta, el de la Concepció o el del Carmel. El Mercat de la Concepció ofereix servei de compra per internet des de la seva pàgina web. I a Sants, el mercat fa un repartiment gratuït a determinats col·lectius vulnerables.