Fa esgarrifar“. Amb aquestes contundents paraules s’ha referit la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Ariadna Rectoret, a les darreres xifres d’atur juvenil, “un dels més afectats”, segons ha dit, “per la crisi del coronavirus”. En declaracions al programa ‘reset’ de betevé, Rectoret ha explicat que la taxa d’atur entre els joves de 16 a 24 anys “ha passat del 28,3 % del primer trimestre al 35,6 % del segon“, tal com reflecteix la darrera Enquesta de població activa (EPA). És a dir, que s’observa un increment del 6,7 % en els últims tres mesos i un augment interanual de més del 25 %. En números absoluts, el nombre de joves desocupats ha passat de 29.277 al mes de gener a 36.994 a l’agost, segons dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

 

L’ecologia i la tecnologia, sectors de futur

Malgrat aquestes xifres, la directora del SOC s’ha mostra convençuda que aquest és “un període interessant per reinventar-se“. En aquest sentit, Rectoret ha assenyalat “el sector tecnològic o el de l’atenció a les persones”, que ha assegurat que “no han deixat de créixer”.

En un sentit similar, la professora d’economia de la UB, Judit Vall, també ha recomanat als joves formar-se en àmbits relacionats amb “el medi ambient i el canvi climàtic“, així com “les enginyeries”. L’economista ha vaticinat que aquests sectors “tindran futur” i podran oferir sortides laborals més interessants.