La plaça de Margarida Xirgu, al Poble-sec, s’ha omplert aquest diumenge de flors, plantes, vermut i sensibilització per a la sostenibilitat. Centenars de barcelonins han volgut visitar la 1a edició de Flors de Mercat –un espai que s’emmiralla en el Columbia Road de Londres, el Bloemenmarkt d’Amsterdam o el Campo de’ Fiori de Roma-, on més enllà de les flors i les plantes hi ha artesania i un espai reservat per a la gastronomia, a càrrec d’Eat Street.

L’objectiu del Mercat és convertir-se en una plataforma que acosti la cultura que envolta les flors a la ciutadania, i per aprendre iniciatives de sostenibilitat urbana. Per aquest motiu, s’han organitzat tallers de floristeria on s’han treballat tècniques manuals.

Al Mercat també hi ha parades especialitzades de floristes de renom com Au nome de la rose, Lilart Flors, Florster, Mayflower o Dent de Lionne, on es poden trobar i comprar diverses varietats de plantes i flors. 

En l’àmbit del disseny i l’artesania, el Festivalet és l’encarregat de fer la selecció de projectes inspirats en l’art floral. En destaquen: Mama Botanical, Pompilo Plants, Conchita Plasencia, Gala Pont o Garden Atelier.

Totes les activitats han estat acompanyades de música jazz en directe de la Diorama Jazzband. Els visitants han pogut gaudir d’un bon cafè, un vermut, un suc natural o d’un aperitiu al ritme de la música, a la zona de terrassa habilitada.