23 de maig del 2019. Aquest dijous fa just un any de la inauguració del nou Mercat de Sant Antoni. Una remodelació històrica i que va suposar un abans i un després per als comerciants, que durant 10 anys van estar instal·lats en una carpa mentre es feien les obres. La inauguració del nou mercat també va ser un trasbals per al barri de Sant Antoni. Aquest dijous Sant Antoni Comerç (que aglutina les botigues i establiments dels voltants del mercat) ha valorat positivament els primers 12 mesos de funcionament. Asseguren que en un any les visites al barri s’han incrementat un 22,23 % i que en total hi ha hagut 10 milions de visitants. La majoria, un 56 % de fora de la zona i la resta, veïns del barri. El dia de més afluència és els divendres i el que menys, els dimarts.

Balanç dels paradistes

Pel que fa als paradistes fan un balanç, en general, positiu d’aquests primers 12 mesos.

Asseguren però, que el nombre de clients no s’ha incrementat en la nova ubicació i que esperaven captar més ciutadans d’altres barris de la ciutat. Els que sí que valoren amb bona nota el primer any són els compradors.

 

Primers dies complexos

Les primeres setmanes d’obertura van suposar un trasbals per als paradistes, que s’havien d’acostumar als canvis i als problemes que hi van anar sorgint. El més visible, les filtracions d’aigua durant els episodis de pluja de finals de l’estiu. A més, les diferències entre els comerciants es van fer evidents durant el debat sobre els dies d’obertura. Finalment, els paradistes dels Encants, a diferència dels del fresc, van decidir mantenir obert durant quatre dies a la setmana.