La Bodega Carlos, ubicada al carrer del Rector Triadó, 27, abaixarà la persiana aquest estiu. El 31 de juliol en finalitzarà el contracte de lloguer i l’amo del local ha decidit no renovar perquè prefereix vendre la finca a una constructora per edificar.

Un segle servint esmorzars de forquilla

Aquesta bodega va obrir portes el 1901 com a posada i punt de trobada per a molts treballadors de l’escorxador a l’hora d’esmorzar. Des d’aleshores ha mantingut l’essència: esmorzars de forquilla, amb bona qualitat i bon preu.

Això ha atret clients d’Hostafrancs i de fora del barri. Tant és així que s’han arribat a servir prop d’un centenar d’esmorzars en un sol dia: “Venen de Castelldefels, de Tarragona, de Girona i fins i tot de València”, explica el Carlos, propietari actual de la bodega.

Els clients trobaran a faltar el negoci

El Carlos fa 45 anys que està darrere de la barra de la bodega. Hi va començar el 1974 com a cambrer i des de fa cinc anys n’és el propietari. Tant temps darrere del taulell ha fet que tingui una relació molt estreta amb els clients.

Per això molts d’ells coincideixen en definir el tancament d’aquest bar com una gran pèrdua: “Per mi és un lloc emblemàtic d’Hostafrancs”, destaca l’Atilano. “Sempre venim a la mateixa hora i el servei és molt bo. És una gran pèrdua per al barri”, afegeix el Francisco.

La crisi del comerç tradicional

El tancament de la Bodega Carlos se suma al d’altres comerços emblemàtics d’Hostafrancs que han abaixat la persiana o l’abaixaran properament. Per evitar-ho, el districte va aprovar un pla de xoc en el plenari del mes de març per salvar les botigues tradicionals i fomentar el manteniment de l’activitat en aquells comerços tradicionals que quedin buits.