El Mercat de Montserrat, a les Roquetes, al districte de Nou Barris, tindrà un edifici nou al solar adjacent a l’actual. Tindrà 7.500 metres quadrats i serà un edifici trapezoïdal amb accessos a les cantonades. A la planta superior hi haurà 25 establiments alimentaris, un bar, cinc establiments exterior i una superfície comercial de 1.300 metres quadrats. A les plantes inferiors hi haurà magatzems i espais logístics al primer nivell soterrat, i un aparcament amb 50 places al nivell -2.

El projecte executiu, la licitació i l’adjudicació es faran durant aquest 2019 i les obres començaran el 2020. Durant la construcció, els paradistes es mantindran a l’edifici original i, per tant, no caldrà habilitar una nau provisional. Un cop acabat, l’edifici antic es desmuntarà parcialment i se’n conservarà una part, incloses les arcades. Els futurs usos d’aquest espai es consensuaran en un procés participatiu amb el veïnat.

Entre l’edifici nou i l’antic, es mantindrà una plaça que farà de cruïlla entre els diferents districtes que hi convergeixen. És l’espai que hi ha entre la via Favència, els carrers d’Aiguablava i de les Torres i el camí Vell de la Pedrera. De fet, es mantindrà la vegetació que ja hi ha i es trasplantaran els arbres situats a l’espai destinat al nou mercat.

Més reformes de mercats

La construcció del nou Mercat de Montserrat ha estat aprovada pel Consell Rector de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona. No és l’únic que s’actualitzarà. En la mateixa sessió també s’ha aprovat el projecte per a la reforma integral del Mercat d’Horta. A més, s’ha aprovat la despesa de construcció i posada en marxa del Mercat de Sant Andreu per valor de 8.677.982,41 euros. Segons la previsió, les obres començaran l’estiu del 2019 i l’edifici renovat s’inaugurarà a finals del 2020.