La Comissió d’Urbanisme ha aprovat el projecte executiu de les instal·lacions i acabats del túnel de la plaça de les Glòries, valorat en 28,9 milions d’euros. Es tracta de l’últim gran pas que quedava per executar i enllestir la galeria per sota de la Gran Via, que es preveu posar en servei el primer trimestre del 2021. Els acabats del túnel inclouen deixar-ho tot a punt per a un radar de tram.

La direcció de Mobilitat de l’Ajuntament tindrà l’última paraula a l’hora d’implantar-lo o no. Un radar de tram, com el que ja funciona a la ronda de Dalt, es considera necessari per a la seguretat d’un túnel tan llarg com aquest, de prop d’un quilòmetre, entre el carrer de Los Castillejos i la rambla del Poblenou. El túnel, en realitat dos tubs independents amb tres carrils en cada direcció, tindrà vuit sortides d’emergència, quatre per sentit, i dues sales tècniques.

túnel Glòries

El projecte d’instal·lacions recull com serà l’enllumenat, la ventilació, el sistema de protecció contra incendis, el de videovigilància i comunicacions i la senyalització i els semàfors. Pel que fa als acabats, les parets del túnel seran panells vitrificats de color blanc. El projecte inclou també les obres de reurbanització dels vials laterals de la Gran Via.

Les obres avancen al ritme previst

Segons ha explicat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, les obres del túnel avancen segons el calendari previst i ja s’han executat més del 25 % dels treballs. Properament s’ha d’iniciar l’excavació per sota dels túnels ferroviaris que travessen la plaça, una de la part més delicada de l’obra. En paral·lel a les obres del túnel, a la superfície pren forma el parc inspirat en el projecte Canòpia urbana.

parc Glories

El verd de l’esplanada central, coneguda com la Gran Clariana, és cada vegada més visible. Els operaris treballen intensament per complir el calendari i poder obrir el parc a finals de mes. La convocatòria anticipada d’eleccions generals i el fet que ja siguem en període electoral faran que el govern municipal no pugui inaugurar-lo de forma oficial.