El carrer de la Independència passarà de quatre a tres carrils de circulació a partir d’aquest diumenge. Ha estat una demanda veïnal des que van començar les obres dels túnels de les Glòries, que van obligar a fer canvis en la circulació. Un d’aquests canvis va ser ampliar l’espai per al trànsit al tram del carrer de la Independència, entre Consell de Cent i Aragó.

Des d’aleshores, els veïns s’han queixat contínuament de l’augment del soroll i de la contaminació, que, en molts casos, no els permet ni obrir les finestres de casa. La Montse Cuenca, veïna del carrer, ha explicat que el fet que hi hagi dos semàfors en aquest tram obliga els cotxes a aturar-se i arrencar i això provoca encara més fum. Amb la reducció de quatre a tres carrils esperen que aquests problemes millorin, tot i que des de la plataforma Prou de Trànsit temen que pugui  provocar encara més col·lapse. A banda de treure carrils per als cotxes, una de les membres de la plataforma, la Paula de Benito, creu que també cal redistribuir el trànsit.

“Hemos reducido un carril al tránsito. Esto va a generar muchos atascos y colapsos en esta calle, puesto que todas las señalizaciones anteriores, en calle de Badajoz y en avenida Diagonal, envia el tráfico hacia aquí. Por eso, le hemos pedido al Ayuntamiento que redistribuya el tráfico. Hemos visto que otras calles de subida, como Bac de Roda o Marina, van prácticamente vacías.”

Talls de trànsit tot el cap de setmana

Les obres de reducció dels carrils, sumades a la pavimentació del tram més proper a les Glòries, han alterat el trànsit durant tot el cap de setmana. Dissabte i diumenge, els cotxes han circulat per un únic carril entre la plaça i el carrer d’Aragó.