El Mercat de la Barceloneta ofereix des d’aquesta setmana poder fer la compra a través d’una aplicació. Així els clients que ho vulguin podran adquirir els productes d’aquest equipament sense necessitat de desplaçar-se. Amb aquest ja són 11 els mercats de la ciutat que ofereixen aquesta possibilitat. Un total de 15 paradistes, dels prop de 30 que té el mercat, s’han sumat al nou servei perquè confien que ajudarà a reflotar les vendes.

Comprar al mercat per internet

Manel Rius i la seva dona, peixaters, són al capdavant d’un negoci amb quatre generacions a l’esquena. Tots dos aposten per aquesta forma de vendre. Asseguren que el nou servei no afectarà el tracte personalitzat que dispensen quan la compra es fa en persona. “Intentarem que no perquè, és clar, és una mica el segell nostre. Interactuarem amb el mateix comprador via WhatsApp”, explica Rius.

La meitat dels paradistes s’hi han adherit

El Mercat de la Barceloneta té una trentena de paradistes, la meitat dels quals s’hi han adherit després de vèncer algunes pors, com ara despatxar fent ús de les noves tecnologies.

Alejandra Velasco, directora comercial de Manzaning, l’empresa que gestiona la venda en línia, explica que una altra por dels comerciants era “el tema dels preus i dels pesos en els productes frescos. Però quan han entès com funciona el sistema i que es poden actualitzar ràpidament han confiat en aquesta nova manera de vendre”.

Les primeres setmanes d’entrada en funcionament de la venda en línia els clients tindran avantatges, com descomptes especials o el servei d’entrega a domicili gratuït.