mercat de la boqueria parades de fruita

‘Markets: close to your heart’ (‘Mercats: prop del cor’) és el lema central de la sisena edició de la Setmana Internacional dels Mercats durant la qual els equipaments s’obriran al públic a través d’actes gastronòmics, conferències, demostracions de cuina i activitats culturals i familiars. S’han programat més de 60 activitats per promocionar l’alimentació saludable, de qualitat i de proximitat. L’objectiu de la programació prevista entre el 15 i el 31 de maig està pensada per captar més consumidors de mercats, sobretot joves.

Algunes activitats destacades (gratuïtes)

  • Mercat del Guinardó – Nit de Tapes. 18 de maig
  • Mercat de les Tres Torres – botifarrada popular. 25 de maig
  • Mercat de Lesseps – taller i tast de tapes amb la bloguera Sílvia de Chup, chup, chup. 1 de juny
  • Mercat d’Hostafrancs – taller de reaprofitament d’aliments. Xef Jaume Brichs. 25 de maig
  • Mercat de la Boqueria – curs per preparar sucs saludables. 20 de maig

Setmana Internacional de Mercats

Els mercats acolliran espectacles infantils

A més s’han programat diversos esdeveniments pensats per al públic més familiar. Els mercats de l’Estrella (18 de maig) i Santa Caterina (25 de maig) acolliran un espectacle de màgia feta amb aliments. També el Mercat de Sarrià (18 de maig) convidarà les famílies a veure teatre protagonitzat per verdures i fruites.

La cultura també aterrarà als equipaments municipals amb una lectura de poemes a l’espai el Fossat del Mercat de Sant Antoni i la representació de l’obra de teatre ‘Lisístrata’.

En la Setmana Internacional de Mercats hi participen 24 països d’arreu del món. La iniciativa es va posar en marxa el 2014 a mercats anglesos per tal de promocionar-los entre el públic i captar més clients. Podeu consultar bona part de la programació d’enguany en aquest enllaç.