Els comerciants dels voltants del Mercat de l’Abaceria fa temps que denuncien el mal estat dels carrers per manca de neteja. Expliquen que són vies comercials i que la brutícia i les males olors no afavoreixen al passeig. Per això, reclamen a l’Ajuntament un millor manteniment de la zona.

Més manteniment al carrer de Torrijos

Al carrer de Torrijos, hi ha tres contenidors d’escombraries. Els botiguers afirmen que acostumen a estar plens i amb deixalles directament sobre el carrer i que això provoca males olors i la presència d’escarabats. Gemma Rigola té una botiga de roba just davant i apunta que sobretot hi ha líquids que gotegen i que sovint “he d’agafar cubells d’aigua amb lleixiu i tirar-ho, perquè em fa pena com està”.

Torrijos és un carrer per a vianants ple de botigues i restaurants que generen residus. Per això, els comerciants creuen que se’ls hauria de facilitar l’eliminació. “Encara que des dels comerços intentem reciclar bé i a les hores que ens indiquen, això sempre està molt desordenat. Si saben que hi ha molts comerços en aquesta zona haurien de tenir o més contenidors o cada cert temps anar venint a recollir-los”, explica Dani Cano, del restaurant Mama’s Cafe.

Les tanques de l’Abaceria, un cau de deixalles

Un altre punt fosc en la neteja de la zona és el voltant de l’Abaceria. Amb les obres de remodelació de l’equipament s’ha encerclat el mercat amb tanques, que converteixen aquest racó en un niu de deixalles. S’hi poden trobar llaunes, papers o pixats. Per Maria Montserrat Moreno, de la botiga Bon Vivant, s’hauria de netejar sovint, però diu que ara “ni per part de l’obra, ni per part dels de neteja, dins del carreró aquest no netegen mai”.

Durant el cap de setmana passat es van desplaçar les tanques cap al mercat, ocupant menys espai del carrer, ja que es va celebrar la jornada de comerç al carrer. Ara, els comerciants esperen que les deixin com estan perquè, d’aquesta manera, es pot accedir millor per netejar. Creuen que el manteniment d’aquesta zona -un dels pols comercials de la Vila de Gràcia- hauria de ser una realitat.