Gremi Pastisseria mones pasqua

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu vendre aquest any més de 700.000 mones de Pasqua artesanes a tot Catalunya, una xifra molt similar a la del 2022, quan ja es van recuperar les dades prepandèmiques. El gremi no preveu apujar els preus, tot i l’encariment de costos.

El president del gremi, el pastisser Antoni Bellart (Pastisseria Triomf), n’apunta les raons: “La mona de Pasqua és una peça artística, fruit de creativitat del pastisser, que hi dedica hores de feina artesana, i això ja es reflecteix en el preu. Encara que la xocolata de qualitat que utilitzem s’hagi encarit al voltant d’un 17 %, no podem moure preus”.

Bellart es mostra confiat que la campanya de Pasqua serà un èxit: “Regalar la mona és una tradició molt arrelada i pràcticament no varia. La qüestió és triar entre regalar una mona artesana, creada una a una pel pastisser i elaborada amb xocolata de qualitat i sense conservants ni colorants artificials, o bé regalar una figura industrial”.

La mona Mia i Lewandowski, les novetats d’enguany

La Pasqua 2023 té dos grans novetats als aparadors. D’una banda, hi ha la mona Mia, una figura de xocolata que representa una nena científica i que cada any es dedicarà a una disciplina diferent. És una iniciativa de la Universitat de Barcelona en col·laboració amb el gremi i vol promoure i divulgar la ciència i despertar les vocacions científiques entre els infants. La mona Mia es pot comprar en més de 30 pastisseries de la demarcació de Barcelona i també al Museu de la Xocolata.

Els jugadors del Barça també són un reclam

Altres novetats que ja estan triomfant a les pastisseries són els jugadors del Barça, amb figures com Lewandowski, Pedri i Gavi, que comparteixen espai amb Alexia Putellas i Aitana Bonmatí. Dimecres (‘La família Addams’), ‘La Patrulla Canina‘, ‘Star Wars’, ‘Harry Potter’, Super Mario, superherois com Spiderman i Batman i videojocs com Fortnite també triomfen a les mones d’aquest any.

A banda d’aquests dolços amb els personatges més mediàtics, també hi ha ous de totes les mides i colors i també mones que són animals, com conills, lleons, elefants, porcs i pingüins, entre d’altres.