multes carril mig

(ACN / Redacció) Uns 507.000 vehicles han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona aquest dilluns fins a les 18 h, segons les dades actualitzades pel Servei Català de Trànsit (SCT). D’aquesta manera, les carreteres catalanes ja han assumit un 85 % dels trajectes previstos en l’operació tornada de Setmana Santa, que es tancarà aquesta mitjanit. Trànsit ha previst que tornin uns 600.000 vehicles que havien marxat durant el període de vacances de Pasqua.

Balanç positiu de trànsit

L’AP-7 ha tornat a ser la via que concentra més mobilitat i cues, però un 20 % menys que en el mateix període del 2022. Segons Trànsit, els problemes s’han concentrat en diversos trams, a Castellbisbal, Santa Margarida i els Monjos i Banyeres del Vallès. A la C-16, s’han format cues a l’altura de Bagà i Cercs i també diversos trams de l’A-2. En total hi ha hagut unes 45 vies afectades a Catalunya amb retencions.

Segons Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, les retencions de trànsit a l’AP-7 seguiran pels problemes estructurals que hi ha al sud d’aquesta via. Lamiel considera que els carrils addiccionals “han funcionat molt bé”.

El dilluns ha començat amb un accident a l’AP-7 al Vendrell en sentit Barcelona, que ha obligat a tallar un carril i ha provocat congestions. També a l’AP-7 s’ha registrat circulació amb congestió a Santa Margarida i els Monjos en direcció a Tarragona. A l’eix transversal un camió avariat ha obligat a tallar un carril i alentir la circulació al tram entre Arbúcies i Lleida.

A banda de l’autopista AP-7, altres carreteres que podran registrar retencions són l’A-2 a Esparreguera, la C-16 a Berga i Cercs, la C-17 a Ripoll i Parets, la C-32 a Sant Andreu de Llavaneres i Mataró, la C-65/C-31 a Platja d’Aro i l’N-340 al Vendrell.

Per minimitzar les possibles retencions que es puguin registrar, el Servei Català de Trànsit ha implantat mesures especials en 200 quilòmetres de circulació. Fins aquesta mitjanit, hi ha carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual entre Montornès i Sant Celoni i també entre Vilafranca i Molins de Rei. A banda, hi ha un carril addicional a la C-32 entre Montgat i Sant Andreu de Llavaneres.

A més, entre 15 h i 22 h estarà en marxa el límit de velocitat a 100 quilòmetres per hora entre Martorell i Gelida en sentit Barcelona. D’altra banda, els camions no poden circular per l’autopista entre les 10 del matí i les 22 h.