En aquest primer Dilluns de Pasqua sense restriccions per la pandèmia, els pastissers de Barcelona han complert les previsions i han venut 700.000 mones a tota la província, una xifra que ja s’esperaven. Segons ha explicat a betevé el president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Elies Miró, les mones que s’han venut han estat més grans que les dels darrers dos anys. Pel que fa als preus, s’han encarit respecte al 2019 i al 2020. Un dels motius és l’augment del cost de les matèries primeres. Els pastissers han hagut de fer front a un increment del 10 % i això ha repercutit en el preu final. Els compradors han hagut de pagar-les prop d’un 5 % més cares respecte a l’any passat.

Cues i pastisseries plenes

A Barcelona des de primera hora del matí hi ha hagut cues a moltes pastisseries per poder comprar les mones. La majoria dels clients ja les tenien encarregades i alguns establiments, com la pastisseria La Palma, han habilitat un espai específic per poder atendre les comandes.

Aquest any també ha augmentat la demanda de mones sense gluten. Fins fa uns anys, les intoleràncies al gluten i a la lactosa havien estat un cert entrebanc quan arribava Pasqua. Ara, però, cada cop és més habitual trobar establiments que ofereixen mones aptes per a celíacs i intolerants a la lactosa.