font Foto: @Bofmur

Les autoescoles de Barcelona han tornat a protestar per la manca d’examinadors. Ho han fet amb una concentració de vehicles d’autoescola convocada per la Federació d’Autoescoles de Barcelona i que ha provocat diverses retencions prop de la plaça d’Espanya.

La marxa lenta ha començat a les 10 h a l’avinguda de Rius i Taulet, davant l’edifici de La Campana, i ha recorregut la Gran Via, el carrer de Lleida i la plaça d’Espanya fins tornar al punt d’origen. Aquesta protesta vol posar de manifest diverses problemàtiques amb què, diuen, es troben les autoescoles, principalment per la manca de personal examinador que, consideren, no ajuda a satisfer la demanda.

A més, reclamen modificacions del sistema CAPA, que assigna a cada autoescola un nombre limitat d’aspirants que poden fer l’examen. Aquesta barem s’aplica en funció de la quantitat d’alumnes inscrits i amb l’examen teòric aprovat. D’aquesta manera, es comunica a cada autoescola quants alumnes pot dur a examen, amb 24 hores d’antelació.

És per això que demanen una major antelació en aquesta comunicació per poder-se organitzar amb més facilitat, però també que se’ls comuniqui la capacitat que se’ls atorga perquè no sigui una sorpresa. Les autoescoles critiquen, també, que aquest sistema fa que es generi una bossa d’alumnes amb l’examen pendent, molts amb una data d’examen retornada.