Els col·lectiu de muntadors i instal·ladors dels elements aeris dels escenaris contractats per l’empresa UTE Rigging, licitadora actual del servei a Fira de Barcelona, ha convocat una vaga entre els dies 11 i 20 de juliol, coincidint amb el període de muntatge del festival Sónar, que se celebrarà al recinte firal de Montjuïc i de Gran Via del 18 al 20 de juliol. L’organització del certamen, però, ha assegurat que, al marge de si els treballadors acaben per fer vaga o no, hi haurà Sónar: “Garantim el desenvolupament del festival amb total normalitat, com cada any”, han recalcat des de l’organització.

Pel que fa a la convocatòria de la vaga per part dels treballadors, un comunicat del Col·lectiu Ronda -el despatx d’advocats que els assessora- la paralització de les tasques conegudes com a “rigging”, els muntadors d’estructures, impedeix desenvolupar “qualsevol altra feina” relacionada amb la creació d’espais escènics. Els treballadors es queixen que Fira de Barcelona ha tret el concurs públic dels serveis de “rigging” sense afegir en les condicions la subrogació dels treballadors que actualment fan aquesta feina. D’aquesta manera, es posa en perill la continuïtat de la plantilla, alerta el Col·lectiu Ronda. La concessió, actualment en pròrroga, finalitza el mes d’octubre.

L’advocat dels treballadors, Quim Español, considera que tot i que la llei de contractes del sector públic “no permet a la licitadora imposar l’obligació de subrogar els treballadors de l’anterior concessionària, la norma sí que obliga a informar les empreses aspirants de les condicions dels treballadors que actualment hi estan adscrits”, requerir en les ofertes si existeix voluntat de subrogar i valorar els costos econòmics de personal que plantegen els diferents aspirants a la licitació.

Si no hi ha cap acord abans, el col·lectiu de treballadors ha convocat una roda de premsa per al 10 de juliol, en què s’anunciaran les mobilitzacions.