La moda pren una vegada més els pavellons del Recinte Modernista de Sant Pau. Aquest dilluns, 3 de febrer, comença la 25a edició del 080 Barcelona Fashion. Per la passarel·la desfilaran 24 marques i dissenyadors en una edició que reforça el perfil internacional i que com a novetat presenta el 080 Capsules Day. Firmes com Avellaneda, Alled-Martinez, Laagam, Las Antonias i Juanjo Villalba Bermúdez hi presentaran les seves propostes en un format conceptual amb col·leccions més reduïdes per donar a conèixer la seva marca, concepte i univers creatiu.

Homenatge a Andrés Sardá

Un dels moments destacats d’aquesta edició és l’homenatge que el 080 Barcelona Fashion ret al dissenyador català Andrés Sardá, recentment desaparegut. Hi participarà la seva filla Núria i comptarà amb la presència d’amics i professionals del sector de la moda. D’altra banda, es pot veure una mostra retrospectiva amb els dissenys més destacats i emblemàtics de Sardá.

Més presència de marques internacionals

El cartell del 080 compta amb noms destacats entre les marques internacionals, com la firma sud-africana Chulaap, el creador peruà Esaú Yori, la novaiorquesa Love Binetti, el dissenyador grec Yiorgos Eleftheriades o el germanicopersa Boris Bidjan, que torna a desfilar a Barcelona, després de més de 10 anys presentant les col·leccions a París.

Repetiran firmes catalanes com Naulover, Maite by Lola Casademunt, Txell Miras, Oscarleon, Designers Society i la firma internacional Custo Barcelona. I una altra de les novetats destacades serà la presentació de la firma Vú Barcelona, l’últim projecte creatiu del dissenyador Joaquín Verdú. En el capítol de debuts destaquen joves promeses del sector com el dissenyador Alled-Martinez o les firmes Eiko Ai, Accidental Cutting, Lera Mamba, Juanjo Villalba i Las Antonias.

Nous formats d’exhibició

La passarel·la dedicarà l’última jornada, el dijous 6 de febrer, a nous formats d’exhibició. Sota el paraigua d’una novetat en la programació anomenada 080 Capsules Day, firmes com Avellaneda, el dissenyador Alled-Martinez, Laagam, Las Antonias i Juanjo Villalba Bermúdez presentaran les seves propostes creatives amb col·leccions més reduïdes que prioritzen la presentació de la marca, el concepte i el seu univers creatiu.

Pel que fa als models que desfilaran les col·leccions, entre els masculins destaquen noms com Fernando Lindez, Oscar Kindelan, Pablo Fernández, Piero Méndez, Thor Endsjo, Masao Parris, Max Barczak o Rodrigue Durard. I pel que fa a les models femenines, es podrà veure Ana Arto, Andrea Gutiérrez, Joana Sanz, Lucía López, Lucía Rivera, Marina Pérez, Mayka Merino, Neus Bermejo i Nuria Rothschild.

Activitats paral·leles

A banda de les desfilades, el 5 de febrer hi haurà les Fash-Tech Talks, amb una conferència d’Aldo Sollazo, expert en robòtica i disseny computacional, i el dijous 6 una nova edició del Fashion Summit, la trobada amb la indústria de la moda. A l’Open Area, el 080 Barcelona Fashion redimensiona la Pop Up Gallery, l’espai experiencial i multidisciplinari on tendència, creació i innovació es troben i connecten. Artistes i dissenyadors exposen les seves col·leccions, al voltant de sessions de DJs i concerts.