La Mobile Week continua creixent i estenent-se per tot Catalunya. Tot i que Barcelona es manté com l’epicentre, aquest any ja són 15 ciutats les que faran activitats, 10 més que a l’anterior edició del 2019. Entre aquestes ciutats hi ha Igualada, Vic, Girona, les Terres de l’Ebre i també la zona de l’Alt Pirineu.

Aquesta és la quarta edició d’aquest esdeveniment, que té lloc en paral·lel al Mobile World Congress, però que posa el focus d’atenció en la ciutadania i en com apropar les noves tecnologies als ciutadans. Sota el lema “Tecnologia per a la ciutadania”, a Barcelona la Mobile Week comença el 20 de febrer i incorpora 150 activitats repartides per tots els districtes. N’hi ha de reflexives, com conferències i tallers destinats a la intel·ligència artificial, la ciberseguretat, i la mobilitat del futur, i d’altres que reclamen la participació activa dels ciutadans.

Què passa quan acceptem una galeta?

La part més activa de la Mobile Week són els tallers on es tractaran qüestions que afecten el dia a dia de la ciutadania. Un exemple és aprendre què hi ha al darrere de l’acceptació d’una galeta, com evitar l’addicció tecnològica, com fer un bon ús de les xarxes socials o com moure’s de manera eficient per la ciutat, entre d’altres.

Durant la Mobile Week també es posarà en marxa una activitat interactiva anomenada “Ciutadania connectada”, perquè els ciutadans reflexionin sobre el seu nivell de connectivitat. A banda, amb les dades que se n’obtinguin també es podrà fer una comparativa d’hàbits de la connectivitat dels barcelonins tant en l’àmbit de ciutat com dels barris.

A Barcelona, la Mobile Week començarà el 20 de febrer i s’allargarà 10 dies, fins a l’1 de març, mentre que a la resta de ciutats catalanes s’avançarà al 6 de febrer i s’acabarà el 29.