Són estretes, inclinades (fan baixada), no hi caben més de quatre persones, tampoc ni una cadira de rodes… En defnitiva, “no conviden a seure-hi”, assegura Juan Pedro Molés, propietari del bar Portanova, un dels tres que formen part de la prova pilot iniciada al juliol per l’Ajuntament. El Juan Pedro diu que abans de l’estiu ja va tramitar una queixa al consistori a través del Gremi de Restauració, de la qual encara no n’ha obtingut resposta. Vol saber quan s’acabarà la prova pilot i si la intenció és consolidar aquest nou model.

El balanç municipal, d’aquí a uns dies

L’Ajuntament assegura que d’aquí a uns dies farà balanç de la prova pilot que vol millorar els fluxos de turistes que van cap a la Sagrada Família i fer-los compatibles amb la mobilitat dels veïns. El consistori assegura que les noves fases que s’havien d’implantar aquesta tardor (aplicar la prova pilot al tram comprès entre els carrers de València i Aragó i traslladar-lo també al carrer de Sardenya) no queden aturades, tot i que no en concreta el calendari.

Veïns i comerciants dividits

Els veïns valoren de forma desigual les noves terrasses a la calçada. Mentre per alguns s’ha notat una millora a l’hora de caminar per la vorera, per altres encara hi ha molta feina a fer i les riuades de turistes continuen sent un problema. Les crítiques més dures són les dels comerços. N’hi ha que asseguren que darrerament les vendes han baixat “un 50 %” i que molts veïns “ja no pugen cap a aquesta zona” perquè els costa moure’s amb normalitat per les voreres.