El sector de la nàutica esportiva i d’esbarjo a Espanya crea un impacte econòmic de 17.192 milions d’euros. Segons dades de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN), Catalunya, Andalusia i Balears són, per aquest ordre, les tres comunitats autònomes que, des de que va començar el 2016, lideren el mercat. És per això que Barcelona ja fa 55 anys que acull el Saló Nàutic, que enguany presenta més de 70 novetats en vaixells de vela i a motor. Nou d’aquestes embarcacions estan nominades al trofeu European Power Boat of Year 2017 i, de fet, és la primera vegada que hi ha tants nominats.

Segons el director del saló, Jordi Freixas, s’hi poden trobar embarcacions per a tot tipus de butxaques. “Des de planxes de padle surf per als que es volen iniciar a la mar, fins a iots de més de 30.000 euros per a aquells que tenen més poder adquisitiu”, explica. El saló rep, doncs, professionals del sector però també aficionats i curiosos.

Aquest any les innovacions tecnològiques capten bona part de l’atenció dels assistents, ja siguin professionals o aficionats. Un exemple són les palanques de control (o “joysticks”) que mantenen el vaixell en la posició fixada sense necessitat d’àncora. Miguel Ángel Linares, director general de Sunseeker Espanya, assegura que són molt útils per a aquells que s’estan iniciant en la navegació. També s’exposen ulleres que mostren les dades clau per navegar, noves pantalles tàctils multifunció, cartes de navegació electròniques… Tot caracteritzat per un augment i una millora de la connectivitat.

Tot i que la inauguració ha estat fortament marcada per la pluja, s’espera que, fins aquest diumenge, passin pel saló més visitants que l’any passat, entre 55 i 56.000.