El president del Gremi de Floristes de Catalunya, Joan Guillén, ha defensat que hi ha un excés de parades de roses a la ciutat i, malgrat ha reconegut que de les prop de 4.000 amb llicència ho fan bé, hi ha “més de 2.000 maltractadors de roses al carrer”. A més, en aquesta xifra s’hi han d’afegir alguns estands que, de forma il·legal, es col·loquen a la via pública per vendre roses.

Ja fa anys que la xifra de llicències que autoritzen a vendre roses a estands al carrer es manté al voltant de les 4.000 —el 2017 n’hi havia 3.921—. El gran creixement, però, es va produir el 2016, quan les llicències van augmentar un 3,5 %, que van suposar 4.621 parades de roses als carrers barcelonins.

A la crítica pel nombre de parades i l’organització d’aquestes per la diada de Sant Jordi, s’hi ha afegit el Gremi de Llibreters. El seu portaveu, Pere Fàbregas, ha assegurat que “els partits polítics agafen els millors llocs de la Rambla per fer propaganda aquell dia” i ha afegit que “és un dia que no és el d’ells”.

L’Ajuntament estudiarà reduir el nombre de parades

El regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha reconegut al costat del Gremi de Floristes que l’ordenança que regula l’autorització de llicències de parades per Sant Jordi “estava ancorada a l’any 1994 i que cal actualitzar-la”. Colom ha obert la porta a abordar-ne una modificació per donar resposta a les demandes dels floristes.