Diuen que han lluitat fins al final per poder quedar-se al seu estimat passeig de Gràcia, però finalment la històrica joieria Ernest Oriol haurà de traslladar-se a un local proper del carrer de Provença. El propietari, Ernest Oriol, assegura que el trasllat “és provisional fins que trobem un local que ens agradi al passeig de Gràcia”, un retorn que, com el fet de marxar, estarà condicionat pel factor econòmic.

Asseguren que no és fàcil ser competitiu en un mercat amb “lloguers desorbitats i grans firmes nacionals i internacionals que tenen molta més força que nosaltres i s’acaben imposant”. És el que ha passat amb la firma Moncler. Ells seran els pròxims inquilins del número 89 del passeig de Gràcia.

“Moncler feia anys que buscava instal·lar-se al passeig de Gràcia”

La joieria tancarà el 28 de febrer i Moncler ja anuncia la seva arribada a la porteria del costat. Es queda amb tota la cantonada. Segons Oriol, fa tres anys que pagava el lloguer dels baixos contigus a la joieria en espera que finalitzés el contracte de lloguer per poder quedar-se amb tot el bloc: “Moncler fa sis anys que buscava instal·lar-se al passeig de Gràcia”, assegura Oriol.

“Hem intentat comprar el local per quedar-nos-hi, però no ha estat possible”, lamenta Oriol, qui reivindica el negoci com una de les dues joieries amb més història del passeig de Gràcia, juntament amb la Bagués. Oberta el 1983, la joieria Ernest Oriol va arribar al passeig de Gràcia “en un tram que a l’inici no volia ningú i que s’ha acabat convertint en el més preuat”. “Som nosaltres, els comerços de tota la vida, els que hem forjat el caràcter del passeig de Gràcia. Nosaltres, la botiga Santa Eulàlia, la Vinçon, que va tancar, i el restaurant Samoa, que també ha tancat”.