El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència que va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el 2017 i que obliga Gas Natural a pagar a l’Ajuntament de Barcelona 13,7 milions d’euros per l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) per la central de cicle combinat del Port.

El cost de la construcció va superar els 440 milions d’euros i, des dels inicis, el consistori va iniciar accions inspectores per tal de regularitzar el cobrament dels impostos corresponents. L’empresa, per la seva banda, va al·legar que l’import total de l’obra era molt inferior a les dades presentades per l’Ajuntament. Després de l’estudi del cas, el Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el recurs de cassació interposat per Gas Natural contra la sentència del TSJC i condemna l’empresa de subministraments a abonar 13.783.250 euros, més els interessos de demora i les despeses processals.

Colau assegura que és una “victòria de la ciutat”

L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha felicitat per la decisió judicial, que ha qualificat de “victòria de la ciutat i els contribuents.”  En una piulada, ha assegurat que “tothom ha de pagar impostos i complir amb les regles del joc”.

Representants del consistori han assegurat que aquesta és una bona notícia per a tots els contribuents i en general per a tots els barcelonins perquè, diuen, l’import percebut derivat d’aquesta sentència es destinarà a inversions socials.